Danske Ældreråd bakker op om stop for besøg på plejehjem.

Danske Ældreråd bakker op om myndighedernes beslutning om at indføre stop for besøg på plejehjem.

– Vi forstår nødvendigheden af de hårde tiltag, der er taget for at stoppe smittespredning af corona-virus og bakker derfor op om, at der nu er indført et forbud mod besøgendes adgang til landets plejehjem, siger Mogens Rasmussen, formand, Danske Ældreråd.

– Forbuddet er nødvendigt, men har desværre nogle menneskelige konsekvenser for den ældre borger i form af savn og ensomhed. Vi kan kun opfordre til, at pårørende, besøgsvenner og andre, holder kontakten med de ældre via telefonen eller via videokald, fortsætter Mogens Rasmussen.

Beslutningen om forbud omfatter både fællesarealer og beboernes personlige boliger. Nære pårørende vil stadig kunne besøge en døende plejehjemsbeboer eller en kritisk syg patient på sygehuset – men det skal ske på en forsvarlig måde, så smittespredning undgås.

Foruden kommunale og private plejehjem omfatter forbuddet også kommunale og private aflastningspladser, kommunale og private plejeboliger og andre boligformer med tilknyttet personale og fællesboligarealer, herunder kommunale og private bosteder.

– Selvom vi står i en meget alvorlig situation, er det glædeligt, at mange borgere viser samfundssind. Blandt andet har tusindvis af pensionerede læger, sygeplejersker, sosu’er meldt sig til at indtræde i regionernes corona-beredskaber. Også mange kommuner opretter tilsvarende jobbanker for at forberede sig på en fremtidig mulig situation med flere borgere, der har behov for pleje samtidig med, at flere medarbejdere er sygemeldte. Det er prisværdigt, at regioner og kommuner på denne måde viser snarrådighed og borgere viser samfundssind, slutter Mogens Rasmussen.

Styrelsen for Patientsikkerheds påbud til kommunalbestyrelserne kan læses her:
https://stps.dk/da/nyheder/2020/vigtig-information-om-begraensning-af-besoeg-paa-sygehuse,-plejehjem,-bosteder-mv/~/media/47E3BE4B407C4107A9A9A5B2A2C8374E.ashx

Om Danske Ældreråd
Danske Ældreråd er landsorganisation for de lovbefalede, folkevalgte ældreråd i kommunerne og varetager deres interesser over for regering, Folketing og centrale samarbejdspartnere. 

Hertil arbejder Danske Ældreråd for at styrke og videreudvikle ældrerådene i deres lokale virke og for en ældrepolitik, der bidrager til, at alle ældre kan få et godt liv. Læs mere på https://danske-aeldreraad.dk/om-danske-aeldrerad/

Carl Aksel Kragh Sørensen / medlem af bestyrelsen i Danske Ældreråd.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.