Dagligdagen i en Corona tid.

Mange tak til Stadsdirektøren i Aarhus Kommune, Niels Højberg, for en grundig information fra de indre linjer af kommunen. – Der blev i den sammenhæng afslutningsvist efterlyst, hvordan man håndterer de fastlagte begrænsninger i den ændrede hverdag.

I min hverdag mangler jeg de forskelligartede Ældrerådsrelaterede møder mest. Mange foreningers generalforsamlinger er også udskudt på ubestemt tid. Min kone og jeg er begge raske og midt 70-erne. Vi får dagen til at gå med fællesinteresser eller forskellige personlige interesser. Jeg får mange mails, der mest er nyheder eller informationer. Nogle skal blot noteres eller registreres, og andre skal der følges op på. Fra mit tidligere arbejde som gartneriejer var jeg vant til kvalitetsstyring og organisationsarbejde med et stort netværk. Således skal der fortsat laves dagsordener med bilag selv om møderne i dag er aflyst. – Så er det nemmest at komme tilbage til hverdagen igen.

Vi handler ind et par gange om ugen og har ikke været udsat for mangelvarer. Vi går turer på 1 times tid i Gellerupskoven eller ved Egå Engsø. Jeg kan ikke undvære at få “jord under neglene”, så haven får en tur med udtynding og nedklipning af roser, når det ikke er frostvejr. Godt at genbrugsstationerne er genåbnet. – Fjernsynet spiller også en stor rolle i vores hverdag, og nu er der også tid til at downloade opps, som vi indtil nu ikke har savnet. Det er også rart at http://www.dknyt.dk og http://www.kommunen.dk er åbne for alle i kriseperioden. – Men Corona nyheder virker ikke inspirerende.

Der bliver også tid til at fundere over livet, og de udfordringer man, som Aarhus Kommunes rådgiver indenfor 60+ borgerne og i det hele taget ældreområdet, får. Nyhedsflowet fejler ikke noget i den retning, – men vi skal ikke bare sige “ja og amen” til det, der udkommer. Det er godt, hvis vi kan komme med nye forslag med tilhørende løsningsmodeller. Jeg havde meldt mig til et nyt projekt, hvor MSO’s ledere og Ældrerådet skulle “gå på rov i behov” hos medarbejderne på gulvet. Et spændende projekt hvor jeg havde meldt mig til at følge “De forebyggende hjemmebesøg”, men det blev også udsat indtil videre. Herligt var det at følge et virtuelt møde fra DokkX vedr. velfærdsteknologi og de tilhørende apps især for borgere med demens eller begyndende demens. Det var spændende at sidde på sin kontorstol i hjemmet og følge disse indlæg med mulighed for skriftlige spørgsmål.

Min morgen starter ofte med at fundere over, om generalerne i MSO virkelig har forstået berettigelsen af min og mine kollegers tilstedeværelse i Ældrerådet. – I min opvækst har vi altid kunnet kalde “en spade for en spade”, når vi har kulegravet et problem, eller “en rive for en rive”, når vi har glattet ud. – Det er svært i en by som Aarhus, der påståes at skulle være en by for alle. Der skal tales med fløjlshandsker på, hvis guldkornene skal opfattes. – Nå men når jeg har afsluttet mine tankekasteller, står jeg op og starter dagen med ½ til 1 hel times gymnastik og fysioøvelser efter “Gladprogrammet”, som jeg har fået udleveret af mit Fysiocenter Danmark, der også pt. er lukket på grund af Corona pandemien.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.