Hurtig opfølgning efter udskrivning af ældre patienter

BORGERPANEL OG FORSKERE HAR SPARRET GENNEM 2 ÅR I forskningsprojektet “Betydningen af tidlig tværsektoriel indsats hos de svageste ældre medicinske patienter” har vi fulgt ældre, som har været patienter i indsatser om “hurtig opfølgning efter udskrivelse”. – Defactum i Region Midtjylland stod for projektet.Jeg deltog i borgerpanelet.

Projektleder Lucette Meillier og programleder Berit Kjærside har involveret borgerpanelet i drøftelse af forskningsspørgsmål og interviewspørgsmål. Endelig har vi præsenteret borgerpanelet for analyser, og den efterfølgende diskussion har hjulpet os til at blive skarpe på, hvor de mest interessante resultater lå.

Formidlingen af borgerpanelets viden skulle ikke foregå med Lucette Meillier og Bereit Kjærside  som mellempersoner. Derfor producerede vi en video, hvor deltagerne drøftede resultater og mulige anbefalinger. Videoen blev vist til sundhedsprofessionelle i forbindelse med indsatsernes afsluttende læringsfællesskab.

I sidste uge afholdt vi det sidste borgerpanel møde, hvor projektledere fra indsatserne i Aarhus-, Horsens- og Vestklyngen deltog. Sammen diskuterede de, hvordan resultater fra undersøgelsen kunne omsættes: 1. Er der områder som bør få mere opmærksomhed? 2. Er der områder som KAN omsættes i praksis?

Det har været udbytterigt for alle involverede at inddrage et fast borgerpanel i forskningsprocessen fra A til Z. På billedet kan du se 5 deltagere fra  projektgruppen og 4 deltagere fra borgerpanelet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.