Udviklingspotentialet i Velfærdsteknologi er stort i Aarhus Kommune

Udviklingspotentialet i Velfærdsteknologi er stort i Aarhus Kommune

Aarhus Kommune arbejder kraftigt med at forbedre forholdene omkring hjælpemidler til alt muligt lige fra den helt simple dåseåbner til den mere komplicerede bukseaftager eller de smarte og sammenklappelige kørestole. Der arbejdes også mere og mere intenst med stemmestyrede døre, tv apparater og klædeskabe. – På billedet ses en “Påklædnings og vaskestol”.

Nu er der også kommet en database, hvortil du kan berette dit handicap på forskellig vis, og derefter vil du få forslag til, hvad det er, du faktisk har brug for, hvis du vil aflastes for at kunne gøre ting nemmere. Du får ikke automatisk en bevilling, men du og dine pårørende kan være meget mere på forkant med visitatoren/borgerkonsulenten omkring dine behov.

Gennem Virtual Reality kan du foretage mange rehabiliterende øvelser og genopleve mange situationer, som du kender, og automatisk uden at tænke over det har du pludselig gennemført et genoptræningsprogram. Virtual Reality består af nogle briller, du tager på og gennem dem, kan du se og gennemføre aktiviteter, som du ikke vidste, du kunne mestre.

Inden for det teknologiske område udvikles der også mange forskellige tryghedsskabende hjælpemidler, som f.eks. forebygger og fremmer selvhjulpenhed. Mange borgere vil selv og kan selv. Der findes også teknologier til borgere med akut og intensivt behov til genoprettelse af funktionsniveau, så man hurtigere kommer op igen og hjem igen.

Disse projekter er én af vejene at gå for at frigive flere hænder til det primære plejearbejde hos hjemmeboende ældre, plejehjemsbeboere og til akutteam og korttidspladser.

Så derfor kære Byråd: ”Det er værdigt og givtigt at lade denne udvikling fortsætte”.

Borgerpanelet ønsker:

  • at projekterne bliver bevilget de fornødne midler i den ny Budgetaftale 2019-2022
  • at udviklingen skal fortsætte, så borgere med et handicap får det lettere
  • at den høje standard af velfærdsteknologiske løsninger fortsætter
  • at veluddannede medarbejdere bruger hjælpemidlerne aktivt med borgerne

På vegne af Borgerpanelets 12 dommere

Carl Aksel Kragh Sørensen

CareWare hjemmeside: http://www.carewareweb.dk/da/CareWare-2018.aspx

Borgerpanelet: http://www.carewareweb.dk/da/CareWare-2018/Borgerprisen.aspx

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.