Velfærdsteknologi der dur

CareWare’s Borgerpanel følger med begejstring udviklingen indenfor Velfærdsteknologi. 

Borgerpanelet har haft lejlighed til at følge udviklingen i DokkX og ”DokkX på tur”. Der planlægges begge steder overordnede temaer for udstillingerne. – Der er rigtig mange forslag i luften, ikke mindst fordi der er mange aktiviteter i støbeskeen, og har et firma først bygget og udviklet eller fremlagt første generation af et produkt, er der ikke lang vej til forbedringer i generation 2 og 3.

På billedet ses Gowing Armstøtte som er 3 generation af dette produkt, der kan hjælpe en arm der er delvis lam til at udføre mange af hverdagens opgaver lige fra tandbørstning til spisning og betjening af tastaturet på en PC eller iPad.

DokkX

Der er således rigtig mange private større eller mindre danske eller udenlandske virksomheder, der kæmper om, først ideerne, og dernæst markedet. Det er ikke altid, at efterspørgeselen er størst i Danmark. Alt for ofte skal et dansk firma accelerere i udlandet, før det bliver godkendt i Danmark. Derfor er det vigtigt, at vi får nogle forskellige produkter vist og demonstreret i DokkX, så vi som borgere i alle aldersklasser kan se, hvad der rører sig.

DokkX på tur

”DokkX på tur” er et glimrende tiltag, men borgerne ved for lidt om, hvad der foregår i bussen. – Den indeholder 100-150 små eller større produkter, som mere er hjælpemidler. Det er muligt at låne et af produkterne med hjem i en kort periode, men der må ikke sælges fra bussen. Man kan give adressen til salgsstedet. Det vigtigste er, at man får inspirationen ved at besøge bussen, når den befinder sig i lokalområdet.

Aarhus Kommune må desværre ikke være sælger af produkterne, men den må inspirere sine borgere, og gennem borgerkonsulenter og plejehjemsmedarbejdere medvirke til at købe de bedst egnede teknologiske produkter eller hjælpemidler. Nogle produkter har et så stort marked, at købet skal foregå gennem indkøbsaftaler.

Borgerpanelet ønsker:

  • at projekterne bliver bevilget de fornødne midler i den ny Budgetaftale 2019-2022
  • at udviklingen skal fortsætte, så borgere med et handicap får det lettere
  • at den høje standard af velfærdsteknologiske løsninger fortsætter
  • at veluddannede medarbejdere bruger hjælpemidlerne aktivt med borgerne

På vegne af Borgerpanelets 12 dommere

Carl Aksel Kragh Sørensen

CareWare hjemmeside: http://www.carewareweb.dk/da/CareWare-2018.aspx

Borgerpanelet: http://www.carewareweb.dk/da/CareWare-2018/Borgerprisen.aspx

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.