Videnscenter: Olivenolie kan sænke risikoen for demens

Olivenolieberiget diæt gav en hel del mindre ophobning af beta amyloid i mus’ hjerner. – Således er der meget der tyder på at olivenolie kan formindske risikoen for demens. 

“Siden 2006 har en række befolkningsundersøgelser fra bl.a. USA og Australien vist, at ældre mennesker, der spiser middelhavskost, statistisk set har en lavere risiko for at udvikle kognitiv svækkelse som f. eks. demens end ældre, der spiser traditionel amerikansk eller australsk kost,” forlyder det fra Nationalt Videnscenter for Demens.

Det fortælles videre, at amerikanske og italienske forskere de senere år har lavet forsøg med mus, der var genetisk manipulerede til at udvikle Alzheimers. Musene blev fodret med olivenolieberiget foder og viste bl.a., at tre måneders olivenolieberiget diæt gav en hel del mindre ophobning af beta-amyloid i musenes hjerner.

“Selvom det er glædeligt, at ekstra “jomfru olivenolie” efter alt at dømme har en beskyttende virkning mod Alzheimers sygdom hos mus, tager fagpersoner desværre forbehold. – Det sker flere gange årligt, at forskere finder noget, der virker i musemodeller for Alzheimer, men som ved senere forsøg på mennesker er uden effekt,” skriver Nationalt Videnscenter for Demens.

Derfor tager Videnscentret forbehold overfor forskningen, som iøvrigt kan studeres på:

Kilde: http://www.videnscenterfordemens.dk/fors…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.