25 mill. kr. til forbedring af ældremaden til hjemmeboende

Regeringen har afsat en pulje på 25 mill. kr. til forbedring af maden til hjemmeboende ældre. 11 kommuner har søgt og fået pengene til 6 projekter, der forløber over en treårig periode. 

De 6 projekter vil nytænke måden, man kan producere, emballere, transportere og anrette maden på. Tanken er at maden skal smage og dufte godt. Den skal bevare kvaliteten, når maden genopvarmes hos borgeren i eget hjem.

Det er rigtigt glædeligt, at der nu også skal fokuseres på hjemmeboende ældre, og det er mit store håb, at bordet nu vil kunne dækkes med fristelser i øjenhøjde, så måltidsglæden vil kunne vende tilbage i hjemmet. Måske kræver denne samskabende madservice måske ikke det store kulinariske kørekort.

Det er vigtigt at også småtspisende og underernærede ældre borgere kan blive fristet til at spise mere. Alt for ofte gemmes maden væk, eller den bliver ligefrem kasseret. Flere af projekterne fokuserer på nydesignet emballage og appetitvækkende måltider.

Det er glædeligt, hvis sådanne tiltag kan appellere til højnelse af de ældres livskvalitet. I mange tilfælde kunne halve portioner være ønskeligt, så man ikke overvældes af de mange kartofler og kogte grønsager, som man idag ikke kan spise. – Mange ældre går i baglås over madspild, for det kendte man ikke til i sin opvækst, da skulle man spise op. – Nogle vælger i dag at bestille 4 portioner om ugen og så dele dem over 7 dage, men det kræver omhyggelig opbevaring, hvis ikke herlighederne skal tørre ind fra dag til dag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.