Region Midtjylland skal spare på busdriften

Region Midtjylland skal spare 35. mill. kr. på busdriften.

Mange af vore kommuner har nogenlunde fastlagt besparelserne vedr. de kommende kommunale budgetforhandlinger, og ældre- og seniorrådene har givet deres positive eller negative skriftlige eller mundtlige kommentarer, – eller også er de ved at gøre det.

 

Så pludselig kommer denne negative overraskelse, som en tyv om natten. Mange ældre borgere er meget afhængige af deres busforbindelser, så man kan komme frem og tilbage fra f.eks. læger, apoteker, butikscentre, lokalcentre og venner og bekendte.

Man taler om at nedlægge 17 busruter i Region Midtjylland, og man taler om at ændre på afgange fra f.eks. 18 afgange mellem Odder og Hou til kun 7 afgange. – Det er heller ikke særligt venligt overfor Samsøfærgen og Samsø. – Sådanne nedskæringer vil også kunne mærkes hårdt i Skive, Holstebro og Ringkøbing.

Der er 3 alternative muligheder, som kan ændre ved forholdene, men de ændrer ikke ret meget ved økonomien:

  1. Kommunerne kan selv overtage driften, f.eks. med mindre shuttle busser, hvor det er muligt.
  2. Kommunerne kan oplyse meget mere omkring flextrafik- og teleordninger. Disse skal bestilles, men de er meget brugervenlige.
  3. Sådanne drastige nedskæringer skal naturligvis efterfølges af ændrede bus og materielindkøb samt personalejusteringer.

Hvis man ikke længere har bil og kørekort og skal klare sig selv længst muligt, kunne man fristes til at flytte fra udkants Danmark. Så har man lettere til det hele. – Men de større byer i Regionen har også deres busdrift at tænke på med færre afgange og nedlægning af ruter til følge.

I Aarhus får Letbanen skylden, og ja den vil jo også køre på strækninger, hvor der kørte busser. Men lad den nu komme i gang, så vi kan vurdere dens værd. – Faktum er at besparelserne, der blev aftalt sidste år, skal træde i kraft i løbet af efteråret i år. – Og det mest alarmerende er, om der kommer endnu flere besparelser på busdriften i den kommende budgetaftale.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.