Høring af ny retningslinje for forebyggelse af fald hos ældre

Et fald kan give fysiske skader. Men derudover vil et ældre menneske, som er bange for at falde, ofte få en forringet livsværdi. Frygten for at falde kan betyde, at den ældre ikke længere tør deltage i familiesammenkomster eller andre sociale sammenhænge.

Et fald er defineret som “en utilsigtet hændelse, der resulterer i, at en person kommer til at ligge på jorden/gulvet”. Der kan være mange årsager til fald, men helt overordnet set, sker de fleste fald på grund af enten problemer med balancen eller på grund af tab af bevidstheden.

Denne NKR beskæftiger sig med udvalgte dele af forebyggelses-, behandlings- og rehabiliteringsindsatser for ældre, der er i risiko for fald. Retningslinjen ser bl.a. på forskellige træningstilbud og om disse bør tilbydes den ældre,  om det er en fordel, at den ældre tilbydes boligændringer, som kan forøge sikkerheden i den ældres hjem, samt om man med fordel kan tilbyde sundhedspersonalet systematisk kompetenceudvikling.

Retningslinjen beskriver den dokumenterede viden på området, og anbefalingerne bygger på denne viden samt arbejdsgruppens faglige erfaring på området. Retningslinjen kan ikke stå alene, men skal ses i sammenhæng med øvrige vejledninger, anbefalinger med videre på området.

Retningslinjen er i høring frem til den 25. august 2017

Link til høringsportalen her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.