Akut samarbejde og Budget 2018 i Aarhus Kommune

Det er meget glædeligt at se Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg opprioriterer opgaveflytningen fra Regionshospitaler til kommunal sygepleje. Dette arbejde kan ikke gennemføres 100% uden støtte fra de praktiserende læger.

Det er store og nødvendige krav Sundhedsstyrelsen beskriver i de nye forslag til Kvalitetsstandarder for de kommunale akutfunktioner i hjemmesygplejen, selv om man jonglerer mellem krav og anbefalinger. Dette faktum fortæller også lidt om hvilke opgaver, der venter Aarhus Kommune i fremtiden.

Idag giver regionshospitalerne bøder, der løber op i et tocifret millionbeløb, hvis kommunen ikke er gearet til at hjemtage patienterne, når Regionen ønsker det. Derfor er det vigtigt, at der i budgetforslaget indgår en udbygning af flere akut- og korttidspladser.

Dette forhold skulle helst ikke være årsag til at Aarhus og Randers Kommuner har opsagt aftalen om intravenøs (IV-) behandling i hjemmet. Denne aftale har jo eksisteret i et par år allerede, og den accelererer, så Aarhus Kommune kan mærke det. – Det er en kommunal succes, som Regionen ikke må underkende. – Regionen slipper for den udgift, som der lægges over på kommunerne, for det kræver naturligvis kvalificerede medarbejdere og mange kilometer på landevejen til denne opgave.

Sundhed og Omsorg opprioriterer glædeligvis også initiativer, der imødekommer opgaveflytningen fra region til kommune på andre områder. Her gælder det telerehabiliteringen for blandt andet borgere med KOL. Denne fjernbehandling vil uden tvivl gribe om sig med hospitalet, de praktiserende læger og kommunen som medspillere også i fremtiden med mange andre opgaver, såsom sårbehandling og hjertesygdom.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.