NEMid – så nemt kan det gøres

Min svigermor er 92 år gammel. Hun bor i eget hus og har aldrig haft en computer. 

Aarhus Kommunes hjemmepleje og hjemmehjælp sørger dagligt for hendes velbefindende, og hun klarer sig selv i stor udstrækning.

Derudover har hendes to døtre hver deres job. Min svigerinde køber ind i dagligdagen, og min kone sørger for postgangen, idet min svigermors post er omdirigeret til os. De har begge fuldmagt til hendes bankkonti, så de hver især kan hæve det beløb, min svigermor har behov for.

Da meddelelsen om tvungen digital post kom, fortæller min kone, Kirsten Stentoft:

Jeg var lidt i syv sind om, hvordan jeg skulle tackle det. – Efter at have undersøgt sagen på nettet og set, at hvis min mor skulle fritages for digital post på Borgerservice, skulle jeg bruge hendes pas eller kørekort. – Det ville være vanskeligt, for min mor har ingen af delene mere.

Så fandt jeg sammen med banken ud af, at den nemmeste løsning ville være, at min mor fik en NEMId, så jeg ad denne vej kunne checke hendes digitale post. Jeg havde jo i forvejen fuldmagt til hendes netbank. – Nu er det begyndt at virke, og det fungerer upåklageligt.

Sådan kan familien på en nem måde være med til at gøre hverdagen lettere. – Det er ikke udelukkende min svigermors døtre, der har særlige opgaver. Min opgave er, at det tekniske og udadvendte i hendes andelsbolig fungerer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.