Bankkort og NemID

Ikke nok med at du har et personnummer og et dankort med kode, nu er det også nødvendigt at have en NemID kode og et tilhørende NemID kort også med kode. – I lang tid har NemID været anvendt ved hurtige bankoverførsler. – Nu er det også nødvendigt, hvis du for eksempel skal ansøge om tilskud eller skal rekvirere hjælpemidler ved kommunen.
Link til side om hjælp til digital selvbetjening

Med hensyn til at overføre penge fra banken anvendes det typisk hjemme fra en computer. Man kan flytte penge mellem egne bankkonti og mellem bankerne, og man kan også betale regninger på en nem måde. Men det fordrer selvfølgelig, at man har adgang til en computer.

For mange ældre, og måske endda for de fleste over 60 år, er det en vanskelig øvelse, som man let kan glemme fra gang til gang. Det er svært at huske de forskellige tal og bogstavkoder fra hinanden, og hvis det bliver nødvendigt at ændre kode, bliver det endnu vanskeligere med at huske den ny kode.

Du har jo også dit dankort eller visakort også med koder. – Det er jo nødvenligt for sikkerheden. – Når du skal hæve kontanter, foregår det oftest udenfor banken i en bankautomat. Man er altid på een eller anden måde utryg, når man står ved en bankautomat på gaden. Bliver dine koder afluret af andre? Er der nogen, der kunne finde på og tage dine kontanter og dit kort? Husker du nu, at få både kort og penge og måske kvittering med dig? – Der er faldgruber nok, der kan gøre dig utryg, og vil du hæve kontanter indenfor i banken, koster det et gebyr på op til 100 kroner afhængigt af, om du er kunde i netop den bank, og afhængigt af om banken har kassen åben.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.