Tilpasning af plejeboliger

Tilpasning af plejeboliger og ældreboliger er en vanskelig og dyr øvelse. – Man vil gerne bo hjemme længst muligt, og man vil helst “dø i din rede”, og privat-offentlige samarbejder står klar i kulissen.Link til oversigt over Aarhus Kommunes nyheder

Det er en stor udfordring at bygge nye boliger og modernisere de gamle boliger. Man lægger to rum sammen til et rum og installerer mange teknologiske hjælpemidler. – Det er en god idé, at bevare de gamle velfungerende plejeboliger. – Men hvad sker der på markedet med et stigende antal ældre?

Der er fortsat et overskud af både plejeboliger og ældreboliger. Det skyldes ikke mindst, at tendensen er, at man vil gerne blive boende hjemme. – Der tilpasses også private boliger, hvor dette kræves og er muligt. Der fjernes dørtrin, reguleres indgangspartier, installeres loftlifte, monteres gelændere og ændres til bedre fremkommelighed i køkken og badeværelser. – Det er rigtig fine tilbud, som svage borgere får i egne privatejede boliger og andelsboliger.

Sideløbende bygger OK fonden nye plejehjem, og “Friplejehjem” dukker også op i Aarhus. Det giver en stor udfordring, fordi kommunen har først tilpasset efter bedste evne, – og så kommer de nye private aktiviteter, som Aarhus Kommune eller staten medfinansierer og skal føre tilsyn med. – Det kræver yderligere tilpasning.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.