“Sager der Samler” stort tillykke

Paraplyorganisationen “Sager der Samler” deler Medborgerprisen 2013 med “Fyr og Flamme” under Kofoeds Skole. Prisen uddeles hvert år af Sociale Forhold og Beskæftigelse som påskønnelse for et godt samarbejde mellem kommune og foreningsliv på social- og beskæftigelsesområdet.

Under “Sager der Samler” er vi en gruppe af unge og ældre, der er gået sammen om et samarbejde med at få ældre med tomme værelser og unge studerende uden værelse til at bo sammen.

Boligmanglen for studerende i Aarhus er stor, især omkring studiestart. Den studerende oplever en utryghed og bliver måske nødt til at leje et dyrt værelse. Samtidig bor en del ældre alene, da deres børn er flyttet hjemmefra eller deres ægtefælle er gået bort. Dette efterlader den ældre alene og med mindre kontakt til omverdenen.

Vi vil gerne formidle kontakten mellem de unge boligløse og de ældre, der står med tomme værelser. Men hvad med støj? Hvad hvis den unge roder? Hvad hvis der ikke er kemi?  Derfor har vi som en del af konceptet tænkt at formidlingen skal starte med en middag, hvor boligløse unge og de ældre med tomme værelser mødes og finder ud af om de har kemi. Samtidig skaber vi rammerne for, at udlejningen foregår gnidningsfrit ved at lave opsætte nogle spilleregler.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.