Fremtidens Plejeboliger

Der forskes meget i hvordan fremtidens plejeboliger skal se ud. Der tales meget om flere forskellige former og størrelser. Det afhænger også af, om der er een eller flere, der skal flytte ind i boligen. Link til Boligkatalog

I fremtiden betyder beliggenheden også en hel del. Nogle vil gerne have rolige faciliteter og andre vil gerne have noget liv. Der tales meget om generationsbrobygning, hvor alle aldre bor imellem hinanden eller tæt på hinanden.

Selve indretningen af boligen betyder meget fremover. Det er rigtig vigtigt, at boligen er handicapvenlig. Vi bliver ikke lettere til bens, jo ældre vi bliver, så derfor skal der være bevægelsesfrihed, måske med udsigt og elevator, hvis boligen er i flere etager. Plejeboligen skal være egnet for borgere med stort pleje og omsorgsbehov. – Der skal også være mulighed for grønne fællesarealer og træningsfaciliteter, så man kan vedligeholde sin hverdagstræning.

Det er også vigtigt med en funktionsvenlig indretning, og den fornødne teknologi skal også være til stede. I øvrigt tror jeg ikke, at der kan være for meget af det. Man kan hurtigt trænes op til at betjene de mest simle funktioner, og hurtigt bliver der så lyst til at lære mere. – Dog er det vigtigt at medarbejderne er helt dus med teknologien, ellers kan en borger hurtigt blive skræmt og overvældet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.