Ny klageinstans

Den 17. august 2013 kunne det læses i JP Aarhus, at Aarhus får en ny klageinstans. Det hedder sig, at borgernes retssikkerhed skal styrkes, og derfor vil Aarhus Byråd oprette en ny instans, som kan hjælpe borgerne med råd og vejledning i klagesager. Billede fra Århus Rådhus

Borgerne skal tages seriøst, når de henvender sig med spørgsmål og klager. Den kommende klageinstans er en del af aftalen om styring, struktur og samarbejdskultur i Aarhus Kommune. Klageinstansen skal rådgive og hjælpe borgerne i klagesager, og det skal være en uvildig retshjælp, der skal etableres.

I Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg har man med succes forsøgt at rette lidt op på nedlæggelsen af “Det kommunale klageråd” ved at indføre en 24 timers klageregel for opfølgning af modtagne klager. – Den ordning vil også blive gennemført for hele kommunen. Begge klageordninger vil formentlig blive sat i gang til foråret 2014 og vil løbe som en toårig forsøgsordning.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.