Udskrivning og genindlæggelser

Budgetforliget gav Aarhus Kommune fornyet styrke ved udskrivning fra sygehuse med hensyn til at undgå genindlæggelser.

Der er således afsat 14 millioner kr. årligt til at styrke samarbejdet med sygehusene. De 14 millioner falder oven i de 17 mio. kr. årligt, som forligspartierne afsatte ved sidste års forlig. I alt er der således tildelt 31 mio. kr. om året til bedre samarbejde med sygehusene. Hospitalsplan

Det svarer til, at Sundhed og Omsorg i runde tal kan ansætte 60 personer mere til at tage sig af opgaver i forbindelse med borgernes udskrivelse fra hospitalet.

Oven i de 31 mio. kr. er der sat 7 millioner kr. af i tre år til at undgå indlæggelser inden for de diagnoser, hvor kommunen, gennem forebyggelse, har mulighed for at gøre en forskel. En stor del af disse midler vil blive brugt til kompetenceudvikling af de forskellige faggrupper.

Jeg håber, at dette giver mulighed for, at Aarhus Kommune derved kan præge sygehusenes og dermed regionens screeningsværktøjer, så ældre medborgere bliver behandlet med sund fornuft, når vi sendes hjem, så genindlæggelser kan undgås. – Alt for mange borgere sendes hjem fra sygehusene til deres egen bolig som patienter. Herved flyttes man fra tryghed til utryghed, og utrygheden accelererer til en genindlæggelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.