Ligeværdighed på højt niveau

I aften havde jeg en stor oplevelse sammen med Danske Ældreråds absolutte førstedame. Mellem to oplysningsmøder om ældrerådenes arbejde, i dag i Odense og i morgen i Roskilde, var Kirsten Feld min gæst i en tre timer lang arbejdsmiddag i aften. I dag er Kirsten Feld formand for Roskilde Ældreråd og genopstiller til det nye ældreråd.

Naturligvis var Hjemmehjælpskommissionens rapport et varmt samtaleemne. Vi skal være ligeværdige medborgere, siger den snart 80 årige aktive tidligere formand i Danske Ældreråd. Derfor er det så vigtigt, at gribe rehabiliteringsmuligheden fremfor aktivt at skulle hjælpes. Naturligvis kan vi blive så dårlige, og det bliver vi alle på et tidspunkt, at vi ikke selv kan genvinde vore tidligere færdigheder og skal hjælpes i hverdagen.

Snakken bølgede frem og tilbage om varme og aktuelle emner. Vi talte mest om kommunikationsmuligheder med forvaltningen og kommunalbestyrelsen (hos os byrådet). Høringssvar og tidlig indflydelse på sagerne er vigtigt. Hele tiden være på forkant med, hvad der sker og arbejdes med, er vigtigt for et godt resultat.

Vi skal altid være åbne overfor forandringer, og hvis de er forbedringer, skal vi bevare dem. – Vi kom naturligt til at tale om vore ledetråde som værktøj til nytænkning, og naturligvis fik Kirsten Feld hæftet: “Kærlig Kommune”. – Innovation og udvikling er bedre end at gå i stå. – Således berørte vi velfærdsteknologien og den digitale verden, samt hvor vigtigt det er, at medarbejderne uddannes til at kunne håndtere de nye værktøjer og metoder, så borgerne ikke går i baglås.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.