FOA og LO faglige seniorer lytter frivilligt

Torsdag i Aarhus, tirsdag i Odense og Onsdag i Roskilde. Alle tre steder var jeg taler ved konferencer om Ældrerådenes indsatser og deres arbejde i en valgperiode. Alle konferencer var godt besøgte og meget belærende også for mig, der aldrig før har været gæst i disse organisationer. 

Det var meget spændende, at fortælle om Ældrerådenes og seniorrådenes virke for vore ældre medborgere. Jeg blev selv belært om, at ældrerådene skal rådgive kommunalbestyrelsen og ikke forvaltningen. – Jeg skrev mig bag øret, at det må jo være fordi, forvaltningen er for klog, og byrådsmedlemmerne har brug for hjælp. – De glemmer alt for ofte “at høre, at se og at huske”.

Spørgsmålene handlede meget om de frivilliges arbejde eller indsatser. Det er ved at blive for meget, mente man, og det måtte i hvert fald ikke gå ud over arbejdspladser. Alle steder ville man gerne have kapitaliseret de frivilliges indsatser på landsplan. – Jeg gjorde opmærksom på at frivillige indsatser er på lysttid, og det må aldrig handle om, at visiterede opgaver skal overtages af frivillige.

Vi må ej heller glemme, at frivilliges indsatser ofte er “ældre der hjælper ældre”. I mange tilfælde bekæmper den enkelte sin ensomhed og kommer ud mellem andre ved at være frivillig. Det gælder f.eks. vågekoner, spisevenner, chauffører, kørestolsskubbere, datastuer og andre aktivitetsopgaver. Vi må i den sammenhæng også huske på frivillighusenes arbejde med foreninger og grupper til maling, kortspil, syning og motion.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.