Ulighed i Sundhed

Den sociale ulighed i sundhed har udviklet sig forkert i Danmark. Der er mange risikofaktorer der hober sig op med hensyn til levevilkår og livsstil. Især for kort uddannelse og lave indkomster resulterer i forskellige livsstilssygdomme og sygdomme som sådan. 

Denne ulighed har udviklet sig til et samfundsproblem. Tidligere forbandt man det med for meget rygning og for meget alkohol.  Det viser sig, at billedet idag tegner sig i forhold til opvæksten, altså den tidlige barndom. – Man vokser op under meget forskellige levevilkår og livsstile, som fra et tidligt tidspunkt påvirker den fremtidige sociale position og helbred.

Stat og kommune samt den almene praksis er medansvarlige herfor. – Mulighederne for en god uddannelse gennem et arbejdsmarked, der kan tilbyde gode vilkår er altafgørende for den enkeltes udvikling. – Det er vigtigt at fastholde fokus på de gældende risikofaktorer, såsom kolesteroltal, blodtryk, alkoholforbrug, diabetes, nedsat funktionsevne og depression, fra et tidligt tidspunkt i livet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.