Frivillig social indsats

Der skal skabes optimale rammer for frivillige sociale indsatser. – Der er mange frivillige foreninger og hjælpeorganisationer, patientforeninger samt kirkelige organisationer, som alle medvirker til at danne rammen om det sociale frivillige arbejde.

Det frivillige arbejde indenfor ældreomsorgen ekspanderer for tiden. De frivillige har ofte mere tid og en anden tilgang til den enkelte borger end medarbejderne i ældreplejen har. Medarbejderne tager sig helt naturligt af det faglige og visiterede arbejde, hvorimod de frivillige kan hjælpe med på mange andre områder. De kan være besøgsvenner, gå tur venner og motionsvenner. De kan være spisevenner og bo sammen venner og rejsevenner samt buschauffører og caféhjælpere.

Et rigtig godt samarbejde mellem de ansatte og de frivillige er en nødvendighed. Man skal huske på, at de ansatte deltager på arbejdstid, og de frivillige deltager på lysttid. – Hele denne positive bølge rummer mange muligheder for både borgere, pårørende og frivillige.

Hvis du er frivillig er det vigtigt, at du også er forsikret for ulykke og ansvar. Derfor skal du være registreret ved Aarhus Kommune eller i en frivillig organisation eller forening.

3 thoughts on “Frivillig social indsats

  1. “Bo sammen venner” – det lyder interessant. Kan du uddybe hvad du mener med det?

    • Jeg synes virkelig at mange unge uddannelsessøgende vil kunne bo sammen med en ældre medborger. Specielt i Aarhus har vi mange unge medborgere under uddannelse, og mange af disse kunne godt finde et godt værelse hos en ældre eller hos en børnefamilie, der har et ledigt værelse. Mange værter har måske svært ved at skabe kontakt, men det bør de kunne hjælpes med til glæde for den unge eller yngre gæst eller lejer.

  2. Naturligvis …jeg bor i Højbjerg og kender til en del ældre mennesker, der bor alene i store villaer.At have et ungt menneske boende, ville være til god gavn for begge parter. Kender et par stykker der har det godt med den løsning,De ældre søger IKKE selv, tænker ofte ikke på den måde, der skal findes andre metoder, spørge sig for …osv.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.