Måltider og ernæring

”Uden mad og drikke duer helten ikke”, er der et gammelt valgsprog, der hedder, og det er så sandt, som det er skrevet. – Selv om vi bliver ældre, vil vi gerne fortsat være helte. – Men nogle af os skal passe på med at spise for meget, og andre normalt småtspisende bliver dikteret: ”Spis og drik, spis og drik.

Således er det vigtigt, at personalegrupperne kender til betydningen af måltider og ernæring. Nogle steder får man leveret mad fra storkøkkener. Andre steder laves maden fra bunden af. I begge tilfælde er det vigtigt at medarbejderne indgår i hele processen fra indkøb til produktion, tilberedning, levering, anretning og servering af retterne.

Hvis processen går direkte fra produktion til servering springes nogle af de vigtige mellemled over, og det er sværere at levere variabelt tilberedte retter. Således skal man i disse tilfælde være særlig opmærksom på udfordringerne i forhold til overvægtige og undervægtige borgere. I visse tilfælde forsvinder duften af mad, og borgeren får ikke lov til at være med i processen, hvilket kan reducere appetitten betydeligt. Her kan små sjove mellemretter hjælpe de småtspisende på rette køl.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.