Medicin at forstå

Den rigtige medicin, og ikke for meget eller for lidt af det, bliver en større og større udfordring både for de praktiserende læger og deres klienter. Mange ældre borgere har problemer med at læse de små skriftstørrelser på de skrevne informationer og derefter finde frem til de vigtige oplysninger om brugen. På grund af indlægssedlernes kompleksitet med den store mængde af ord, er det også vanskeligt at få et overblik over de samvirkende eller modvirkende forhold med andre mediciner eller alkohol og fødevarer m.v. samt hvilke bivirkninger, det måtte medføre.

Orientering om medicinens brug bliver givet af personalet på apotekerne ved udleveringen. Denne kan af mange grunde ikke være tilbundsgående. For mange og især medicintunge ældre er forholdet i øvrigt det, at de ikke selv kommer på apoteket, og dermed er de afhængige af, at oplysningerne kommer til dem på en anden måde gennem plejepersonale eller pårørende. Et yderligere problem er, at der gang på gang leveres substituerede produkter eller kopimedicin, som både kan afvige i navn, beholder (blister eller glas) og være i en anden form og farve, for derigennem at skabe usikkerhed hos den ældre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.