Hjemmehjælpskommissionen om midlertidig og varig hjælp

Hjemmehjælpskommissionen foreslår at ophæve sondringen mellem midlertidig og varig hjælp på hjemmehjælpsområdet. Det er sådan, at borgeren idag skal betale for midlertidig hjælp. Denne ændring kræver dog en lovændring.

Jeg synes, det er en rigtig tankegang, at man vil ophæve denne forskel. Den harmonerer ikke med den rehabiliterende tankegang og det generelle princip med løbende tilpasning af hjælpen. Hvis der er brugerbetaling for rehabilitering, vil det ikke motivere borgeren i at deltage i ”Grib Hverdagen”, og medarbejderne vil ikke være tilstrækkeligt aktive og motiveret til at agere som ”hjemmetrænere” i stedet for ‘hjemmehjælpere”.

Desuden skal vi også huske på, at mange borgere frasiger sig den midlertidige hjælp, for når jeg alligevel skal betale for den, så kan jeg lige så godt klare mig selv med den store risiko at få et tilbagefald og blive genindlagt. – Ændring af loven vil også lette de administrative byrder for den kommunale forvaltning.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.