Rehabilitering og hjemmehjælpskommissionen

Kommissionen anbefaler følgende: ”at der skal tilvejebringes et lovgrundlag, som understøtter kommunerne i at arbejde med rehabiliterings forløb ud fra en fælles og bred forståelses ramme.” 

Ja, det kræver en lovændring, fordi rehabilitering er noget meget forskelligt fra kommune til kommune. I Aarhus arbejder vi med ”Grib Hverdagen”, hvilket lyder meget logisk. – Vi skal gribe de færdigheder, vi havde i vores egen hverdag, fra før vi fik et sygdoms forløb.

Herefter starter vi med at træne os selv op til at kunne påbegynde den egentlige rehabilitering med støtte fra et rehabiliterings team. Så håber vi på, at vi er i stand til at nå tidligere færdigheder. Det er slet ikke sikkert, at dette stadie opnåes. – Hvis vi er så heldige, at komme på eget niveau igen. er det lige så vigtigt, at vi er i stand til at vedligeholde vores genoptræning.

Altså det, der skal lovgives om, er, at vi fra sygdom enten på sygehus eller hjemme starter et træningsforløb, som så går over i et rehabiliterings forløb, der ender med det vigtige, at vi til dagligt vedligeholder vort aktivitetsniveau.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.