Respekt for pårørende

Det er mere og mere vigtigt, at visitatorerne, der nu hedder borgerkonsulenter, respekterer en pårørende eller en bisidder. Det er ofte svært for den ældre borger at forstå de muligheder, der findes. Ligeledes er det svært at forstå, hvorfor der i flere tilfælde kommer mange visitatorer. – Det være sig hjemmehjælpere, hjemmeplejere, sygeplejersker, fysioterapeuter eller ergoterapeuter. – Alle kommer de i en god mening og lægger nogle mål sammen med borgeren, – men hvor ville det være meget lettere for borgeren bagefter frit at kunne diskutere: ”Var det nu det rigtige der skete, og var aftalen klar og utvetydig”. 

Egen læge kommer sandsynligvis også på banen kort tid efter, og kan den ældre borger selv huske og forklare, hvad der blev aftalt med kommunen? I mange tilfælde gør borgeren sig meget bedre end tilfældet er, og så ‘knækker tråden’, hvis ikke der er en respekteret pårørende eller bisidder at holde sig til. – I flere tilfælde bliver borgeren konfus, når der drøftes træning eller rehabilitering, og her er det vigtigt, at den pårørende automatisk kan blive hovedpersonen vedr. samtaler og kommunikation gennem hele forløbet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.