Støt hjerteforskningen på min 80-års fødselsdag

Støt hjerteforskningen på min 80-års fødselsdag                                

I slutningen af juli 2020 fik jeg et hjertestop. Jeg var til fysio-behandling på anbefalede maskiner denne fredag formiddag. Jeg ved ikke, hvad der skete, men jeg vågnede op på operationsbordet på hjerteafdelingen på Aarhus Universitetshospital. En venlig sygeplejerske bad mig lægge mit hoved lidt til siden, fordi overlægen, der behandlede mig, skulle ind i halsen og forbinde hjertet med nogle ledninger til en udvendig pacemaker.

Jeg var heldig med, at der kørte en ambulance tæt på mit fysio-center. Så i løbet af få minutter var jeg på hjerteafdelingen, hvor man åbnede en operationsstue, der havde været lukket på grund af travlhed med Covid-19 patienter. Det viste sig, at der var gået kortslutning i en elektrisk forbindelse mellem 2 hjertekamre, så jeg så straks fik påmonteret en udvendig pacemaker, som 3-4 dage efter blev udskiftet med en moderne ICD-pacemaker.

Desuden fik jeg en ekstra sove-kammerat i form af en monitor, der konstant står i forbindelse med hjerteafdelingen i Aarhus. Nu godt to år efter operationen har der ikke været behov for, at hjerteafdelingen har kontaktet mig. – Nu har jeg så to bedste venner på hver sin side af mig i min seng. – Selvfølgelig fik min kone også et chok, som er svært lægge fra sig. – Da jeg fik mit hjertestop forsøgte afdelingen at komme i kontakt med hende, men fra et ukendt nummer tog hun først telefonen, da den ringede 5. gang. Chokket var også stort for min kones søster, der arbejdede som sygeplejerske på hjerteafdelingen.

Jeg oplevede mange ting de 5 dage, jeg befandt mig på hjerteafdelingen som patient. Jeg var i trygge omgivelser med venlige sygeplejersker og læger. Det jeg husker mest var, at overlægen, der havde opereret mig, kom ned på stuen kl. 17 og fortalte mig, hvad der var sket, og hvad de havde gjort for, at jeg kunne overleve hjertestoppet, og min kone og min svigerinde besøgte mig hver dag. – I taknemmelighed over behandlingen dengang skrev jeg et velment læserbrev om mine positive oplevelser.

Nu her godt 2 år efter passer jeg mine opgaver uden men. Jeg har trappet ned nogle steder, men mit frivillige arbejde i Ældrerådet i Aarhus Kommune har førsteprioritet. Som medlem af Patientinddragelsesudvalget i Region Midt arbejder jeg med borgerrettede opgaver. Det har bragt mig meget tæt på forskningen også på ældreområdet, hvor jeg som borger er tilknyttet flere Ph.d.-projekter. – Jeg er for nylig blevet valgt til Sundhedsklyngen i Aarhus.

Gennem Ældrerådet arbejder jeg meget som rådgiver vedr. velfærdsteknologiske hjælpemidler og den rivende udvikling, der sker på det område. – I mit civile erhverv som væksthusgartner, hvor jeg stoppede for ca. 20 år siden, har jeg deltaget i mange udviklingsprojekter, hvor forskningen også altid var i højsæde.

Mit største ønske her på min 80-års fødselsdag er, at familie, venner og bekendte, der vil sende mig en hilsen, vil støtte hjerteforskningen med et beløb i stedet for at sende mig gaver.

Hjerteforskningen redder liv og forlænger liv. Forskningen forbedrer hele tiden behandlingerne, der forebygger og løser hjertesygdomme med en nødvendig og hurtig akutindsats. – Jeg har nu overlevet i foreløbigt godt 2 år. Tænk hvor mange flere år hjertebørn vil kunne leve med ny forskning i bl.a. ny og bedre medicin.

Evt. støtte til hjerteforskningen sendes til:

Hjerteforeningens Bankkonto: 4183 – 000 900 3029

Med teksten: ”Anledningsgave Carl Aksel Kragh Sørensen”

Med venlig hilsen

Carl Aksel Kragh Sørensen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.