Skovvang demenscenter er åbnet med større fejl 

Aarhus Kommunes nye demenscenter Skovvang blev indviet fredag den 10. sept. 2021.

De fremmødte gæster fik en god oplevelse. Vi blev først ført igennem have-området, som er en kæmpemæssig atriumgård med snirklede stier, der snoede sig imellem bede med vilde planter, der fik lov til at gro, som de bedst kunne. Jeg må nok indrømme, at mit gartnerhjerte blødte, men beboerne var glade for de vilde planter og blomster, hvorfra der blev plukket mange buketter til deres boliger.

Når jeg tænker tilbage på rejsegildet samme sted for 1½ år siden med 2-300 gæster, så var vi denne gang kun ca. 20-25 indbudte. Plejehjemsforstander Tina Grove holdt velkomsttalen efterfulgt af vicedirektør Thune Korsager og formand for pårørenderådet Søren Sørensen. Det eneste tilstedeværende byrådsmedlem, Anette Poulsen, klippede i fravær af den sygemeldte rådmand det røde bånd over, efter hun havde holdt en fin tale.

Et så stort byggeri, der har været på tegnebrættet i flere år, før det først spadestik blev taget for 2-3 år siden, har altid nogle større eller mindre byggefejl. I flæng kan jeg nævne 2 ting, der er under udbedring. Der mangler en branddør i køkkenfaciliteterne, så de godt 70 indflyttede beboere får deres mad bragt fra det tidligere køkken. I haven er blomsterbedene indrammet af skarpe stålkanter, som man kan falde over. Disse vil blive belagt, så beboerne er bedre beskyttet ved faldulykker.

Den største fejl ligger nok i Aarhus Byråd, der kun har bevilget demenspladser til 72 borgere. Skovvang er bygget til knap 110 borgere. Det fortælles blødt på rundturen, at de sidste knap 40 boliger bliver beboet i 2022. – I virkeligheden er det en stor fejl, at de stadig står tomme, når der er borgere nok til at bebo dem. Det koster pt. meget i mistet lejeindtægt, og en hurtig bevilling på de manglende 20 mio. kr. kunne have forebygget det.

Når man kommer til Skovvang virker byggeriet udefra meget stort og flot, dog er hele bygningen gråsort, – men når man træder ind, er der varme og smil, og man bliver glad over de mange farver, der er anvendt. Det har været en stor proces at flytte beboerne fra Demenscentrum Skejby til Skovvang. Det er gjort langsomt så både beboere, pårørende og medarbejdere har kunnet følge med, og med det kendskab jeg har til processen gennem pårørende, er det gået fantastisk flot, glidende og meget tilfredsstillende.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.