Danske Ældreråds Udviklingsseminar

Udviklingsseminar

Danske Ældreråd afholdt den 28. februar 2019 et udviklingsseminar i Viborg. Der deltog 17 af vore kommunale ældre- og seniorråd i Region Midtjylland.

Danske Ældreråds sekretariatschef Trine Toftgaard Lund indledte med et meget belærende indlæg om ”Interessevaretagelse i den kommunale virkelighed”. Trine fokuserede på 3 hovedområder: Interessevaretagelse, kommunikation og kommunal budgetlægning.

Interessevaretagelse går tre veje: til 60+ borgere, til kommunens forvaltning og ikke mindst til byrådet eller kommunalbestyrelsen. I alle 3 led er der en tråd, der går igen: Kontakt til alle led, formidling af synspunkter, dialog og samarbejde, aktive høringssvar og ideer og forslag.

Vi skal altid have for øje, at vi er borgernes stemme, og rundt om i landet markeres dette lokalt gennem orienteringsmøder, temamøder, besøg på plejehjem og leverandører af f.eks. mad og hjælpemidler. En folder i ny og næ har stor effekt, når vi ønsker dialog, dialog og atter dialog.

Ældre- og seniorrådene skal kende deres rolle, og de skal formå at samarbejde med politikere og forvaltning på en saglig og seriøs måde, og således være med til at sætte dagsordenen og nå frem til en fælles holdning med hensyn til visioner og mærkesager. – Indflydelse er ikke noget, man får, det er noget, man tager.

Synlighed, presse og medier er alle vigtige parametre, der kan skabes på flere måder. Vi skal være parat til at forkynde både den gode historie og den dårlige historie. Det kan gøres gennem nyhedsbreve, der kan forkyndes til abonnenter gennem en informativ hjemmeside. Det kan også gøres som læserbreve gennem lokalaviser og dagblade eller som interviews i radio og tv og lokalradioen.

Det er vigtigt med en rammende og slagkraftig overskrift eller indledning og et gennemtænkt oplæg, der stråler af samarbejdsvilje og troværdighed, gerne underbygget af en let forståelig lovtekst. – Jeg har altid lært, at et indlæg bør sammenlignes med en havfrue. Det bør have: ”Et tiltalende ansigt, en fyldig krop og en hale, der slår smut”.

Valg til Danske Ældreråds bestyrelse i Valgkreds 2 (vest) og Valgkreds 3 (øst). Mødet blev afsluttet med valg til Danske Ældreråds bestyrelse. Region Midtjylland består af en vest kreds og en øst kreds. I valgkreds 2 valgtes Per Toft Mouritsen, Skive, og stedfortræder Iver Poulsen, Ringkøbing-Skjern. – I valgkreds 3 valgtes Carl Aksel Kragh Sørensen, Aarhus, og 1. stedfortræder Per Boysen, Randers, samt 2. stedfortræder Rita Stokholm Vinding, Syddjurs.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.