Hvad du ønsker kan du få.

Borgerdreven visitation af hjælpemidler.

”Al magt til borgeren” eller ”Hvad du ønsker, skal du få”. – Det lyder vist alt for rosenrødt. – Så mon ikke vi skal rette det til ”Hvad du ønsker kan du få”.

Aarhus Kommune arbejder intenst med at forbedre forholdene omkring hjælpemidler til alt muligt lige fra den helt simple dåseåbner til den mere komplicerede bukseaftager eller de smarte og sammenklappelige kørestole. Der arbejdes mere og mere intenst med stemmestyrede døre, tv apparater og klædeskabe.

Nu er der ligefrem kommet en database, hvortil du kan berette dit handicap på forskellig vis, og derefter vil du få forslag til, hvad det er, du faktisk har brug for, hvis du vil aflastes for at kunne gøre ting nemmere. Du får ikke automatisk en bevilling, men du og dine pårørende kan være meget mere på forkant med visitatoren eller borgerkonsulenten omkring dine behov.

Der opstår konstant nye tiltag og forbedringer, og det også er vigtigt at både plejepersonalet og hjemmehjælperne følger med i udviklingen. Det er særdeles vigtigt, at kommunens medarbejdere er dus med hjælpemidlerne, for på den måde lærer borgerne, at bruge de bedst egnede hjælpemidler på den helt rigtige måde.

Inden for det teknologiske område udvikles der mange forskellige tryghedsskabende hjælpemidler som f.eks. forebygger og fremmer selvhjulpenhed. Mange borgere vil selv og kan selv. Der findes også teknologier til borgere med akut og intensiv behov til genoprettelse af funktionsniveauet, så man hurtigere kommer op igen og hjem igen.

En helt ny verden er de mange apps, der kommer i anvendelse for at fremme inklusionen og fællesskabet for borgere med nedsat funktionsevne. Det er vigtigt, at man kan deltage, hvis man vil deltage. Her handler det nemlig om at fremme et trygt og værdigt liv for borgere med nedsat fysisk og kognitivt funktionsevne.

Således er det efter min mening også vigtigt, at man som borger kan lære de mest simple og almindelige hjælpemidler at kende i hjælpemiddelbussen ”DokkX på tur”. – Desuden findes der jo også ”Teknologi i praksis”, der i deres såkaldte ”Apps cafeer” afholder 2-3 timers kurser i brugen af f.eks. den nye Hjælpemiddeldatabase, de mange nye apps, der opstår på markedet, og ikke mindst brugen af iPads og andre PC typer. – Disse kurser foregår bl.a. ved centrale lokalcentre i Aarhus Kommune, og de er for alle borgere.

Husk og stem på Carl Aksel til Ældrerådet i Aarhus Kommune.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.