Aarhus som Tilgængelighedsvenlig by i 2019

Aarhus som Tilgængelighedsvenlig by i 2019

Det lyder rigtigt spændende, at Aarhus vil kandidere til “Access City Award 2019”. Denne anerkendelse får man for at forbedre tilgængeligheden i sin by. Det er en årlig konkurrence, der arrangeres af “Europa Kommissionen” og “Det Europæiske Handicapforum”. Prisen uddeles hvert år til en større europæisk by, som arbejder med at forbedre tilgængeligheden for alle borgere på nye og innovative måder.

Gennem Ældrerådet arbejder vi rigtig meget med at forbedre tilgængeligheden og fremkommeligheden i Aarhus By. Jeg husker, vi havde stor indflydelse på, at nedkørslerne fra fodgængerovergange blev lavet længere og dermed mindre stejle for nogle år siden. Vi har også prøvet at præge udstigning og indstigning til tog og busser, hvor det ikke altid er let, hvis man har et handicap eller blot er gangbesværet. I mange tilfælde vil de forskellige styrelser ikke være med til forbedringerne. – Men vi kæmper fortsat.

Der skal nu laves en handleplan for nye initiativer for tilgængelighed. Denne handleplan skal snart effektueres, så vi kan få planlagt og gennemført de nye foranstaltninger. – Tilgængelighed handler både om fysiske tiltag, psykiske tiltag og andre tiltag, der f.eks. angår kommunikation.

Der er kun et år til at arbejde med disse nye tiltag, idet vinderen kåres i december 2018. Juryerne vurderer planlagte og gennemførte foranstaltninger ved “Bygninger og offentlige rum”, “Transport og tilhørende infrastruktur”, “Information og kommunikation samt ny teknologi” og “Offentlige faciliteter og tjenester”.

Som ældre borger ser jeg frem til en bedre infrastruktur i bymiljøet. Der er rigtig mange store og små byggeprojekter i gang, både af offentlig og privat karakter. Det er ikke altid og måske endda sjældent, at bygherrerne og boligejerne tænker på rollator- og kørestolsbrugere.

Det vil være svært, at forbedre forholdene f.eks. i ”Den Gamle By” og i den indre by omkring Latinerkvarteret samt flere andre steder, hvor kørestolsbrugere og gangbesværede har vanskeligt ved at færdes. – Men der må kunne laves visse tiltag uden at harmonien helt forsvinder. – Mange butikker må også kunne gøres mere fremkommelige, ligesom fortove med byggeartikler også generelt må kunne sikres en langt bedre tilgængelighed for kørestolsbrugere og gangbesværede borgere, så man kan færdes sikkert og trygt i vor by.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.