Hørelsen svigter

Når hørelsen svigter, mister du en stor del af dine kommunikationsmuligheder. Du lytter og siger ja, fordi du tror, at du har forstået, hvad der blev sagt. – Det er alt for ofte forkert, det du har opfattet. Link til kommunikationshjælpemidler

Høreforeningen arbejder hårdt på at forbedre forholdene for borgere med nedsat hørelse. Det er imidlertid ikke alle, der vil forstå, at livsvilkårene bliver stærkt forbedret med et høreapparat. – Der er 800.000 danskere med nedsat hørelse og kun 300.000 af dem bruger høreapparater, typisk til begge ører. – Det er nemt på vore høreklinikker at få testet hørelsen og få høreapparater, så man kan deltage i fællesskabet.

Mange borgere i vore plejeboliger har det særdeles svært med deres høreapparater. Med svage fingre er det svært at skifte batterier og holde høreapparaterne rensede for urenheder. Der skal hjælp fra plejepersonalet til opgaven. – Det er svært men nødvendigt for en medarbejder, at undersøge om batterierne er ok, og om der er lyd igennem. – Borgeren mister let en samtale i en fællesstue. Man kan ikke følge med i snakken over bordet, og borgeren bliver derved tabt i samtalen og mister interessen for fællesskabet. – Her kan der gøres en stor indsats for at begrænse ensomheden.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.