Medicin at forstå

I vores gruppe af ældre medborgere bruger vi meget medicin. Det er ikke unaturligt, at der indtages 5 til 10 forskellige typer tabletter dagligt enten som sundhedstilskud eller til helbredende og forbyggende formål. 

Mange ældre borgere har problem med at læse de med meget lille skriftstørrelse skrevne informationer på indlægssedlerne, og dermed også at udlede de vigtige oplysninger om brugen. – Det er vanskeligt at få et overblik over de samvirkende forhold med andre mediciner, alkohol, fødevarer m.v. samt diverse bivirkninger, også fordi indlægssedlerne er skrevet med for små bogstaver og indeholder rigtig mange sekundære oplysninger.

Orientering om medicinens brug bliver givet af egen læge. – Personalet på apotekerne informerer også ved udleveringen, men denne information kan af mange grunde ikke være tilbundsgående. For mange og især medicintunge ældre er forholdet i øvrigt det, at de ikke selv kommer på apoteket, og dermed er de afhængige af, at oplysningerne kommer til dem fra anden hånd.

Et yderligere problem er, at der gang på gang udleveres substituerede produkter eller kopimedicin, som både kan afvige i navn og beholder (blister eller glas) og i form og farve, og derved skabes der usikkerhed hos den ældre. – Det er desuden i mange tilfælde svært, hvis blot man har en lille smule gigt i hænderne, at trykke pillerne ud af indpakningen.

Husk helst flere gange årligt at få tjekket dit medicinforbrug. I mange tilfælde skal det reguleres op eller ned, fordi din sundhedstilstand ændrer sig med årene, eller i takt med at din rehabilitering og genoptræning virker.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.