Opfølgende hjemmebesøg nyhed

Siden februar 2013 har Aarhus Kommune tilbudt ‘Opfølgende hjemmebesøg’ for at forebygge genindlæggelser. Intentionen er rigtig god for risikoen for at blive genindlagt er stor. Det er aldersklassen fra 78 år og op efter, der har muligheden for disse besøg.

Imidlertid skal hospitalet give besked til kommunen og egen læge, at der er behov for et eller op til tre besøg med blandt andet gennemgang af medicinlisten. Der vil komme besøg af egen læge og en hjemmesygeplejerske samt en pårørende, hvis du ønsker det.

Det burde være et krav, at der er en pårørende til stede ved et sådant besøg. Netop fordi hvis sygehuset har screenet dig til at have en risiko for at blive genindlagt, ja så er du trods alt afkræftet og ikke rask og har brug for et par ekstra ører til at forstå samtalen, og du vil derved føle dig meget mere tryg.

Måske har du også haft besøg af et team på måske 5-6 medarbejdere fra ‘Grib hverdagen’. Så kan det godt forvirre en hel del, hvis ikke du føler dig helt frisk. De kommer jo alle på et tidspunkt, som måske ikke helt er bestemt eller fastlagt. Til en samtale med ‘Grib hverdagen’ konsulenter er det lige så vigtigt, at du har en pårørende med, så I bagefter kan drøfte det, der er aftalt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.