Mere åbenhed omkring demens

Jeg kunne ønske mig, at mange flere ser livet på en måde, så det ikke er et tabu at tale om, at man har en dement i familien. Det vil gøre livet meget nemmere og mere forstående for mange.

Sammen med DemensCentrum Aarhus var jeg i marken og opleve det store arbejde der gøres.

Demenskoordinator Tina Normann Andersen orienterede mig først om den omfattende og imponerende organisationsplan, som der arbejdes efter i DemensCentrum Aarhus.

Dernæst skulle vi besøge to lokalcentre. I det ene skulle medarbejderne oplæres i at kommunikere med og integrere udadvendte demente borgere i hverdagen. Der var meget teori, der mundede ud i gode metoder til at afværge opståede tilspidsede situationer på.

I det andet skulle vi videooptage en svag og udad reagerende dement borger, om hvordan hjemmehjælperen løste sin opgave. Medarbejderen havde et godt samarbejde med borgeren, og disse metoder, der blev anvendt, skulle optages, så andre medarbejdere kunne lære af de anvendte metoder.

Det var en spændende eftermiddag, hvor demenskoordinatoren var dygtig til at lære fra sig. Hun var meget vellidt af medarbejderne, der skulle oplæres i behandling af demente borgere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.