Vilde problemer – nye veje

Jeg deltog i en inspirationsaften om de vilde problemer. Det handler om nye metoder, nye produkter og inspiration nedefra i det politiske, kommunale og regionale system, som kører mere og mere fast i låste systemer.

Samfundskontrakten er oppe til diskussion og modernisering. Det er en pagt, der er politisk og hypotetisk og indgået og fornyet siden oldtiden. Den binder erhvervsvirksomheder og velfærdssamfund sammen, nærmest som uløselige partnere.

Vi fik megen inspiration fra stadsdirektøren og borgmesteren og andre kendte lokale politikere, og ikke mindst fra Sigge Winther Nielsen, der jo er forfatteren til “Entreprenørstaten”, der blev udgivet i 2021 som forløber til værket “De vilde problemer”, der udgives om få dage.

Jeg havde fornøjelsen at dele indblik i problematikken og synspunkter med vor nye direktør Pernille Dinesen, Museet Køn, det tidligere Kvindemuseum. Vi kom vidt omkring på de 2 gange 7 minutter, som vi fik til rådighed mellem de vise ord fra oplægsholderne.

Nu glæder jeg mig til at læse den nye bog om “De vilde problemer”. Det er en bog med mange forfattere, bl.a. har Aarhus Kommune et indlæg i et af kapitlerne. Aarhus har arbejdet med udviklingen i flere år.

For mig handler det om at være i stand til at “tæmme de vilde problemer”, og ikke gøre dem større end de er. De er forskellige fra bysamfund til bysamfund, og derfor er det vigtigt at lære af hinanden og være åben for samarbejdet som bedst trives, når udviklingen kommer nedefra og opad i hierakiet. – Som planteforædler tænker jeg tit på udvikling i forbrugernes retning. Vi smider mange nyheder væk, fordi de ikke er gode nok til salg på markedet.

Med venlig hilsen, Carl Aksel Kragh Sørensen

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.