Ældrerådet er nu konstitueret.

Ældrerådet har nu konstitueret sig lidt sent i forhold til andre senior- og ældreråd. Jan Ratzewicz blev genvalgt til formand, og vi fik ny næstformand og vor hjemmesideredaktør blev sekretær.

Det er en stor lettelse at blive frigjort fra sekretæropgaven, og det er mit håb, at de nye vil holde fanen højt, så ældrerådet ikke bliver en passiv institution.

Jeg er nu blevet formand for Ældrerådets Sundheds- og Omsorgsudvalg. Det var jeg også for 12 år siden i godt et år før jeg blev formand for Ældrerådet. Vi er en homogen fire-mands gruppe i vort udvalg, der alle ønsker de bedste forhold for vore ældre borgere i Aarhus Kommune. Således har vi på vort første møde grebet fat i de urimelige forhold for borgere der er visiteret til kørsel uden egenbetaling. Der må kunne findes frem til system der nemmere at håndtere for svage borgere. Kontanter bør ikke være en mulighed i dette system og slet ikke i vort pengeløse samfund. Vil Aarhus være en digital by, bør det også kunne afspejles her. Vi har også nogle hængepartier fra sidste år, som vi først nu kan gribe fat i.

Jeg er også blevet medlem af Region Midtjyllands Patientinddragelsesudvalg PIU. Det er et arbejde jeg glæder mig meget til at tage fat på. Samarbejdet mellem Region Midt, regionens kommuner og de praktiserende læger har altid været en af mine kæpheste. Ældrerådets samarbejde med Ældreafdelingen på Aarhus Universitetshospital AUH er enestående. Vi får indblik i deres forskningsprojekter, og jeg deltager selv i et PhD projekt som borgerrepræsentant. Det er meget spændende og et helt nyt arbejdsfelt for mig, der jo flere gange har været i kontakt flere hospitalsafdelinger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.