Kærlig pleje med værdighed skal ej købes for penge

I Kærlig Kommune, alias Aarhus Kommune, skal kærlig pleje med værdighed være en selvfølge. – Når jeg som medlem af Ældrerådet hører om kameraovervågning på Plejehjemmet Kongsgården, må det være for at fortælle en god historie. – Derfor undrer jeg mig meget over kommunens reaktion med at politianmelde TV 2.

Hvis forholdene er i orden, vil alle vel være glade for, at der bliver lavet en udsendelse om livet på et velfungerende plejehjem.

Når politiet ikke vil gå videre med sagen, er det fordi, en borger og dennes pårørende har givet tilladelse til at filme med skjult kamera i borgerens bolig. Det er kommunen åbenbart ikke tilfreds med. Måske kunne det tænkes, at forholdene ikke er i orden, og at uacceptable forhold kun kan dokumenteres på denne måde.

Vi hører meget om spareøvelser, men uanset det, skal plejen være kærlig og værdig. Det kan ikke passe, at man skal betale mere for det. – Når det hele tiden udtales, at vi mangler penge, er det vanskeligt at forstå, at der trues med jura. – Var det ikke bedre at gå aktivt ind i forholdene, så sådanne skridt undgås. Vi er trods alt ikke en politistat.

Pres avler modpres – og når det til syvende og sidst handler om Aarhus Kommunes renomme, skal en eventuel konflikt med en borger og dennes pårørende kunne håndteres uden en konflikt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.