Forvaltningerne i Aarhus Kommune har stadig vat i ørerne 

Ældrerådsvalget i Aarhus Kommune var en katastrofe. Forvaltningerne i de forskellige afdelinger har stadig vat i ørerne. – Faktum er, at valgdeltagelsen denne gang blev halveret fra 35 % til 18 %. – Et andet faktum er, at valg til Ældrerådet ved fremmøde på samme dato som valg til byråd og regionsråd giver en stemmeprocent på omkring 60 og 70 %.

Fra Carl Aksel Kragh Sørensen og Inge Lise Johansen, medlemmer af Ældrerådet i ca. 8 år og genvalgte for de næste 4 år.

Som ansvarlige formand og næstformand for Ældrerådet for fire år siden ønskede vi også valg til Ældrerådet på samme dato som Kommunalvalget, men uha Ældrerådet måtte sandelig ikke forstyrre de kommunale og regionale valg. – Så vi måtte for fire år siden nøjes med brevstemmevalg og digitalt valg.

Denne gang ønskede vi i dec. 2016 en regulær beskrivelse af forskellen på omkostningerne mellem ”Fremmødevalg på den fælles valgdato” og ”Brevstemmevalg i en vilkårlig valgperiode”. Vi spurgte, om Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg kunne opstille et budget for hver af 2. valgmetoder:

  1. Budget for Fremmødevalg den 21. nov. 2017. (som vi vidste fra tidligere ville give en stemmeprocent på 60 og 70%.)
  2. Budget for kombineret digitalt og brevstemmevalg i en 2-3 ugers periode i oktober-november 2017. (Som ville give en stemmeprocent mellem 40 og 50%.)

Vi fik aldrig svar. – Tværtimod fik Ældrerådet klar besked, at de 600.000 kr. der blev brugt på Ældrerådsvalget både 2009 og i 2013 skulle reduceres til 364.000 kr., hvilket var totalt uforståeligt, når portoen alene var steget til det dobbelte. I må forstå, at ca. 65.000 borgere 60+ a 8,- kr. giver 520.000 kr. alene i porto.

Som en naturlig konsekvens af dette ultimatum overfor Ældrerådet, var det forståeligt, at Ældrerådets tidligere næstformand Inge Lise Johansen forlod Ældrerådets valgudvalg, efter at vi i en tydelig og veldokumenteret skematisk beskrivelse, for døve øren, havde sagt nej til forvaltningernes forslag. Forvaltningerne er i denne sammenhæng både Borgmesterens afd., Kultur og Borgerservice samt Sundhed og Omsorg.

Utroligt vi aldrig hørte fra Magistratsafdelingen for ”Sociale forhold og beskæftigelse”, hvor Ældrerådet rådgiver om opgaver for borgere mellem 60 og 65 år. – Men denne afdeling havde jo lige udsultet ”De sociale forbrugerråd” ved dårlig referatskrivning og langt imellem møderne, så de blev nedlagt i første omgang for en toårig periode.

Mange møder er efterfølgende afholdt for at nedlægge andre råd og opprioritere medborgerskabstanken med tilhørende aktiviteter. – Utroligt hvor mange og kostbare møder der er afholdt for at fremme denne for kommunen billige og også rådgivende aktivitet, hvor borgerne alligevel ikke får nogen reel indflydelse. Byrådet vil simpelthen drukne i forslag, der alligevel for de flestes vedkommende ingen fremtid har.

Carl Aksel Kragh Sørensen / Formand for Ældrerådet fra 2011 til 2013

Inge Lise Johansen / Næstformand for Ældrerådet fra 2011 til 2013

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.