Hygge i plejeboligen

Oplevelsesmedarbejderne i Sundhed og Omsorg har indspillet en cd-rom med 24 velkendte sange. De har også udgivet et sanghæfte med 48 sange fra gamle dage.

Når man lytter til disse evergreens, der primært synges af Birgitte Mosegaard Pedersen, bliver man i godt humør og snakken kommer hurtigt i gang. Man hygger sig til de velkendte strofer og bliver en smule nostalgisk.

Da jeg fik fortalt om denne aktivitet, var jeg ikke i tvivl om, at disse sange skulle kunne høres fra Ældrerådets hjemmeside, som jeg er redaktør for. I løbet af en månedstid var de fornødne tilladelser i hus og Ældrerådets hjemmesideansvarlige ”Atrium Web” fik melodierne og sanghæftet lagt på Ældrerådets hjemmeside: www.aeldreraadaarhus.dk .

Således kan man fra Ældrerådets hjemmeside på forsiden hurtigt trykke sig ind på de hyggelige melodier lige fra ”Alle sømænd er glade for piger” over ”Den gamle skærslippers forårssang” og ”Du er min øjesten” til ”Visen om de atten svaner”. Hvis man hellere selv vil synge sangene, kan man slå op i sanghæftet og følge alle teksterne.

Min svigermor er nu 94 år, og efter forskellige brud på hofte og håndled kører hun rundt i sin kørestol i sin bolig på Bøgeskovhus i Viby. Hun ser meget fjernsyn og nyder de fantastiske billeder, som nye moderne TV apparater viser frem. Der er flere ting, der giver hende gode oplevelser, som f.eks. maden og især morgenmaden, men også udsigten ind over Aarhus og det at følge de nærmeste naboer udenfor.

Hendes to døtre, min kone og svigerinde, besøger hende flere gange om ugen, og lige nu forstår de ikke helt, hvad det er, jeg underholder hende med, når jeg er på besøg? Jeg har såmænd min iPad med mig og stiller ind på Ældrerådets hjemmeside, og så lytter vi med smil og snak til 6-8 af de gamle melodier som f.eks. ”sol, sol kom igen” eller ”Gem et lille smil til det bliver forår”.

One thought on “Hygge i plejeboligen

 1. Ok

  Med venlig hilsen

  Carl Aksel

  Carl Aksel Kragh Sørensen

  Ludvig Holbergsvej 4 A

  8230 Åbyhøj

  Mobil 2191 7688

  Telf. 8625 7424

  E-mail: caks@petersminde.dk

  http://www.petersminde.dk

  Denne e-mail er virusskannet af Microsoft Security Essentials

  Fra: Ældre uden alder [mailto:comment-reply@wordpress.com] Sendt: 27. november 2016 21:29 Til: caks@petersminde.dk Emne: [Nyt indlæg] Hygge i plejeboligen

  carlaksel posted: “Oplevelsesmedarbejderne i Sundhed og Omsorg har indspillet en cd-rom med 24 velkendte sange. De har også udgivet et sanghæfte med 48 sange fra gamle dage. Når man lytter til disse evergreens, der primært synges af Birgitte Mosegaard Pedersen, bliver man “

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.