Digitalisering hvorfor?

Staten vil gerne ombytte udgiften til papir og porto med digitalisering. Det er beregnet, at udgiften derved kun vil være 10% eller mindre. Graviditet

Denne besparelse skal omgøres til bedre velfærd. Der tales her om en generelt bedre velfærd. Altså besparelsen påstås at komme os alle til gode på een eller anden ubekræftet måde. – Det vil sige besparelsen går i den store statskasse, og uden at de kommunale tilskud forringes. – Men besparelsen ligger også i kommunen!

I Aarhus Kommune arbejdes der hårdt på at give borgerne de muligheder, som gør, at vi kan betjene os selv på nettet. I den forbindelse er der oprettet en hjælp på http://www.aarhus.dk/digital, hvor det er muligt for borgere og andre interessenter at læse mere om digitalisering, og om hvordan man selv skal ansøge om pension og hjælpemidler eller indberette ændringer i selvangivelsen eller i håndværkerfradrag. – Det hedder sig, at hvis man kan, så skal man. – Det er altid svært, når budskabet kommer oppe fra.

Jeg ser det da også som et problem for mange ældre borgere, som aldrig har lært teknikken og aldrig vil komme til at betjene en computer. Vi har nok 10.000 til 15.000 borgere 60+, som aldrig får det lært. Disse borgere kan søge om fritagelse på “Borgerservice”. 

Mange borgere kan teknikken allerede, eller man kan lære den på datastuer og netcaféer eller af pårørende. Fordelene er mange. F.eks. kan man hurtigt komme i forbindelse med venner og familie og ikke mindst følge med i sine børnebørns færden. Hvis man har en PC, er det vigtigt at bruge den hele tiden f.eks til spil og kabaler og e-mails, så man ikke glemmer teknikken. Jeg kan varmt anbefale at komme i gang, for ens horisont bliver også udvidet ved nemmere læsning af f.eks. bøger og aviser, hvor bogstaverne nemt kan forstørres.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.